Over mij

Mijn behandelingen zijn persoonsgericht en inzichtgevend. Als therapeut bied ik cliënten een vertrouwde, oordeelvrije omgeving waarbinnen alles openlijk besproken en ervaren kan worden. Ik zie therapie als een proces van ´ont-dekken´ met als doel jezelf, je emoties en klachten beter te leren begrijpen en verwerken en andere mogelijkheden te ontwikkelen om met spanningsvolle situaties om te gaan. Daarbij ga ik er van uit dat de manier waarop we met anderen en situaties omgaan, soms bewust is, maar vaak onbewust.

Helpen bij het begrijpen en verruimen van de emotionele beleving zie ik als mijn centrale, therapeutische taak. Ook het ontdekken van hoe patronen uit het verleden zich in het hier en nu herhalen, is een belangrijk element van een therapie voor mij. Ik betrek altijd het lichaam in de behandeling, vanuit de overtuiging dat ons lichaam wijs is en een schat aan informatie bevat. Daarbij zet ik graag muziek in. In mijn ervaring is muziek een prachtige en krachtige manier om in het lichaam te komen, te gaan voelen wat gevoeld moet worden en om emoties te leren reguleren.

Ik vind het elke keer weer mooi en inspirerend om te zien hoe mensen door therapie meer vrijheid en zelfvertrouwen ervaren.

Mijn cv in het kort

In 2003 studeerde ik af als ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hierna heb ik binnen verschillende GGZ-instellingen werkervaring opgedaan met diverse doelgroepen en mijn registratie als GZ-psycholoog behaald. In 2012 ging er een wereld voor mij open toen ik als GZ-psycholoog ging werken bij een vrijgevestigde praktijk voor psychotherapie. Mijn enthousiasme en passie voor de psychotherapie is sindsdien alleen maar gegroeid. Ik behaalde mijn registratie als psychotherapeut en in 2019 startte ik mijn eigen praktijk voor psychotherapie. De afgelopen jaren ben ik me erg gaan interesseren voor en verdiepen in het lichaamsgericht werken.