Over mij

Ik zie therapie als zelf-onderzoek met als doel jezelf, je emoties en klachten beter te leren begrijpen en verwerken en andere mogelijkheden te ontwikkelen om met spanningsvolle situaties om te gaan.
Mijn behandelingen zijn persoonsgericht en inzichtgevend en zo nodig ook klachtgericht. Als therapeut bied ik cliënten een vertrouwde, oordeelvrije omgeving waarbinnen alles openlijk besproken kan worden. Samen richten we de aandacht op patronen, overtuigingen en gevoelens die belemmerend zijn in het omgaan met jezelf en met anderen. Daarbij ga ik er van uit dat de manier waarop we met anderen en situaties omgaan, soms bewust is, maar vaak ook onbewust.

Helpen bij het begrijpen, verwoorden en verruimen van de emotionele beleving zie ik als mijn centrale, therapeutische taak. Ook het ontdekken van hoe patronen uit het verleden zich in het hier en nu herhalen, is een belangrijk element van een therapie voor mij. Meer inzicht en doorvoelen maakt ontwikkeling mogelijk. Doordat je je geleidelijk aan meer bewust wordt van onderliggende patronen en beter gaat snappen hoe bepaalde klachten gevormd zijn, wordt het mogelijk om in je dagelijks leven andere keuzes te gaan maken en ga je je langzamerhand beter voelen. Ik vind het elke keer weer mooi en inspirerend om te zien hoe mensen door therapie meer vrijheid en zelfvertrouwen ervaren.

Mijn cv in het kort

In 2003 studeerde ik af als ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hierna heb ik binnen verschillende GGZ-instellingen werkervaring opgedaan met diverse doelgroepen en mijn registratie als GZ-psycholoog behaald. In 2012 ging er een wereld voor mij open toen ik als GZ-psycholoog ging werken bij een vrijgevestigde praktijk voor psychotherapie. Mijn enthousiasme en passie voor de psychotherapie is sindsdien alleen maar gegroeid. Ik behaalde mijn registratie als psychotherapeut en in 2019 startte ik mijn eigen praktijk voor psychotherapie.

© Copyright - Bregje Boeting Psychotherapie